Barnens Vasalopp

Medaljutdelning Korvgrillning Arrangörer

Säters IF Skidor arrangerade söndagen den 24 februari Barnens Vasalopp som en familjesöndag med skidåkning och korvgrillning, med medaljer och diplom till alla barn som deltog.
Vädret var på vår sida, solen strålade efter en hyfsat sval natt så den snö som ännu var kvar gav möjlighet till bra skidspår.
Lasse Sundberg körde spårmaskinen flera gånger för att barnen skulle ha välpreparerade spår. Precis som i riktiga Vasaloppet vid smöriga dagar.
Det var 35 barn i åldrarna 3-12 år som kom med 60-talet anhöriga och åkte skidor. Skolans skidor, skidskor och stavar som SIF- skidor tidigare skänkt blev väl utnyttjade under dagen.
Många njöt i vårsolen som mer kändes som en marsdag än en februaridag.

Barnen som åkte skidor var både ivriga och glada över att få åka i de nypreparerade spåren. Flera barn åkte både 4 och 5 km medan några var glada över att ha klarat rundan på 400 m.
Vi i Säters IF Skidor är glada att så många familjer kom till dagen och hade en trevlig skiddag med både skratt, glädje, medaljutdelning och korvätning.
Allt detta samtidigt som våra Dalatjejer Stina Nilsson och Maja Dalqvist från Malung och Borlänge vann VM-guld. Vi i arrangörsgruppen hann med att njuta av den uppgörelsen på mobilskärmen i solskenet.
Det blev en härlig skiddag på golfbanan och vi konstaterar att det var i sista momangen vi kunde nyttja de sista snöfälten den här våren. Snön smälte snabbt under dagen.
Alla vi skidåkare är glada att vi kunnat åka skidor så mycket som vi gjort på golfbanan den här vintern och tackar golfklubben för ett bra samarbete.
Vi lovar att återkomma nästa år igen med skidåkning för alla på golfbanan och givetvis med Barnens Vasalopp. Det var en härlig dag som lockar till uppföljning.